Matematik

er der nogen som gider og udybe det for mig?

07. september 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: A-niveau

angiv centrum og radius for hver af de cirkler, der fremstilles ved ligningerne ..

1)  x²+y²-4x-6y-3=0  og den anden liging er x2+8x+y2-12y+3=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skriv ligningerne på formen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2

Deraf aflæses koordinaterne til cirklens centrum (a;b) og den radius r.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Anvend kvadratkomplettering således:

x2 + y2 - 4x - 6y = 3

(x - 2)2 + y2 - 6y = 3 + 4

(x - 2)2 + (y - 3)2 = 3 + 4 + 9 = 16

(x - 2)2 + (y - 3)2 = 42 ,

hvor C(2,3) og r = 4 .

Prøv selv med den anden.


Svar #3
07. september 2011 af eliat (Slettet)

ok tusin taaak jeg prøver at løse den anden :)


Svar #4
07. september 2011 af eliat (Slettet)

jeg har løst den anden håber den er rigtig?

x2+8x+y2-12y+3=0

x2+y2+8x-12y=-3

(x-4)2+y2-12y=-3+8

(x-4)2+(y-6)2=-3+16+36=49

(x-4)2+(y-6)2=49


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#4

Ikke helt, men tæt på. Ved korrekt kvadratkomplettring fås

x+ 8x + y- 12y + 3 = 0

x+ y+ 8x - 12y = -3

(x + 4)+ y- 12y = -3 + 16

(x + 4)+ (y - 6)= -3 + 16 + 36 =49

(x + 4)2+(y - 6)= 49 = 72 ,

hvor C(-4,6) og r = 7 .


Svar #6
07. september 2011 af eliat (Slettet)

hihi tusin taaaaak :D:D


Skriv et svar til: er der nogen som gider og udybe det for mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.