Matematik

HJÆLP!! Matematik!

07. september 2011 af rebecca4 (Slettet)

Bestem forskriften for den rette linje l(x), der går igennem punkterne (1, -1/3) og (3, 1/3). 
Forstår det virkelig ikk :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Du ved at du har med en ret linje at gøre, derfor: f(x) = ax+b.

Benyt

a = y2-y1 / x2-x1

Ved indsættelse kan b findes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2011 af njepsen (Slettet)

Du finder hældningen a, for en linje der ikke er lodret, ved at bruge formlen:

a = (y2-y1)/(x2-x1) 

Husk rækkefølgen: a(x1, y1), b(x2, y2). 

Da den lineæres forskrift lyder: y = ax + b, finder du b ved at isolere det; b = y - ax.

Du skal altså gøre:

Find hældningen;

a = (1/3 - 1)/(3-(-1/3)

Find b


Svar #3
07. september 2011 af rebecca4 (Slettet)

Mange tak!!
Nu jeg helt med (:


Svar #4
07. september 2011 af rebecca4 (Slettet)

B=y-ax

Kan gode være det mig der galt på den men er det ik noget med y2 (eller y1) ?


Skriv et svar til: HJÆLP!! Matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.