Matematik

Diagnoler 6-kant, 20 kant osv

07. september 2011 af Nizzzzl (Slettet)

Hejsa allesammen, findes der ikke et formel når man skal finde diagnoler for 6kant, 5 kant, 7 kant , 20 kant osv? istedet for tegne og tælle det


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Drejer det sig om at finde antallet af diagonaler i en n-kant ?

Fra hver vinkelspids i n-kanten kan man trække linier til de øvrige (n-1) vinkelspidser; men 2 af dem er sider og ikke diagonaler, så der kan trækkes (n-3) diagonaler. Gør vi det for alle vinkelspidserne, får vi n·(n-3) linier, der ikke er sider; men vi får talt hver diagonal dobbelt, så det samlede antal forskellige diagonaler er

nD = n·(n-3)/2


Svar #2
07. september 2011 af Nizzzzl (Slettet)

hvordan vil du fx bruge formlen til en 20 kant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Indsæt n = 20 :   nD = 20·(20-3)/2 = 170


Skriv et svar til: Diagnoler 6-kant, 20 kant osv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.