Matematik

Sætte uden for parentes - opgaver?

07. september 2011 af EmmaAH (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle! 

Håber meget I kan hjælpe mig med matematik. Jeg går på STX, og det er på C-niveau.

Der er nogen opgaver, hvor man skal sætte uden for parentes, men jeg forstår det simplethen ikke. Håber meget, der er nogen der kan hjælpe mig! 

Opgaverne er: 

1. 4 + (b − 5)

2. a + (−2 + a)

3. −3 − (2 + a)

4. −(5 − x) −x

5. (3 − a) − (−a + 8)

6. 3 · (b − 5) − b

7. 4 · (x − 2) −3 · (−5 + x)

8. (x + 2) · (3 + x)

9. (x − 3) · (1 + 2x)

10. a · (4 · b)

11. −(3x · 2) · (2 · x)

12. (−x + 1) · (−3 − 4x)

13.    2x(3 + a) · (4 · a)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2011 af Krabasken (Slettet)

Der er ingen af opgaverne der handler om at "sætte udenfor parentes"

Formulér opgaven korrekt ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. september 2011 af Vinstrup (Slettet)

Vil mene at du skal gøre det på følgende måde:

 

Ophæv de nuværende parenteser fx. 4+(b-5) bliver til 4+b-5

Hvor du så efterfølgende kan sætte udenfor parentes: 2(2+1/2b-2,5)

 

Hvor nummer 2 opgave så ville være: a+(-2+a) bliver til a-2+a

Hvor du så efterfølgende kan sætte udenfor parentes:  2(1/2a-1+1/2a)

 

o.s.v. der ned af, men er ikke helt sikker på at det er det din lærer, vil have dig til at gøre...


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. september 2011 af FadiB (Slettet)

1. 4+(b-5) ⇒ 4+b-5⇒-1+ b                                                                                                                = b-1

2. a+(−2+a) ⇒ a-2+a                                                                                                                         = 2a-2

3. −3-(2+a)  ⇒ -3-2-a                                                                                                                         = -a-5

Osv.... måske er det det du mener?


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. september 2011 af FadiB (Slettet)

Hva med (4b-20)/4, ved den første?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er en misforståelse at bruge ⇒ mellem udtryk, der er lige store. Man benytter lighedstegnet = til dette.

#4

Gang ind med (1/4) i parentesen.


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. september 2011 af Krabasken (Slettet)

- Lad os nu få den rigtige opgave -


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. september 2011 af FadiB (Slettet)

okay ;P


Svar #8
08. september 2011 af EmmaAH (Slettet)

Hmm ja, min lærer har åbenbart skrevet forkert. Det er lige blevet lavet om inde i Ludus... Her er den rigtig opgave..

Reducer følgende udtryk (dvs. skriv udtrykkene såenkelt som muligt)

4 + (b − 5)
a + (−2 + a)
−3 − (2 + a)
−(5 − x) −x
(3 − a) − (−a + 8)
3 · (b − 5) − b
4 · (x − 2) −3 · (−5 + x)
(x + 2) · (3 + x)
(x − 3) · (1 + 2x)
a · (4 · b)
−(3x · 2) · (2 · x)
(−x + 1) · (−3 − 4x)
2x(3 + a) · (4 · a)
Sæt så meget som muligt uden for en parentes:

2 − 2a
6 + 3a
−4b − 2
5b − 10a + 15


Brugbart svar (2)

Svar #9
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man finder en eller flere faktorer, der er fælles for alle leddene, og som så kan sættes uden for en parentes.


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. september 2011 af Krabasken (Slettet)

1) - 13)

Hæv parenteserne eller gang dem ud - altså væk med dem

Saml ensbenævnte led (fx a'er eller b'er eller ubenævnte tal

Træk sammen (reducér)

14) - 17)

Find noget, der går op i alle leddene og sæt det uden for en parentes


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. september 2011 af FadiB (Slettet)

Så må det jeg havde skrevet være rigtigt; bare uden "⇒" men med "="?


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11 -- Ja


Skriv et svar til: Sætte uden for parentes - opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.