Matematik

ax+by+c = 0

08. september 2011 af maria0701 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Hej

Er igang med at lave en opgave i mat:

En linje går gennem (-2,5) og har hældningen 0,6.

Jeg skal skrive en formel for ligningen på formen

ax+by+c = 0

Og jeg er lidt blank på, hvad der er hvad.

tænker lidt at:

x=5
y=-2
c= skæringen med y aksen måske?

Er lidt i tvivl om, hvad jeg skal gøre her, og ville blive lykkelig, hvis der var nogle som vidste det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af mette48 (Slettet)

se liniens ligning


Svar #2
08. september 2011 af maria0701 (Slettet)

Den eneste ligning jeg har fået oplyst er 

ax + by + c = 0 :)

Der er et eksempel i min grundbog:

y= 2/3x - 4

y = 2/3x -4 --> 3y = 2x - 12 --> 2x - 3y - 12 = 0

men ved ikke hvordan jeg skal føre dette eksempel over på de tal, som jeg har fået oplyst? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skriv først liniens ligning på formen y = ax + b . Hældningskoefficienten a er givet, og b bestemmes så ud fra det givne punkt. Derefter kan ligningen omskrives til den ønskede form.


Svar #4
08. september 2011 af maria0701 (Slettet)

Okay, tusind tak! 
Det hjalp meget!


Skriv et svar til: ax+by+c = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.