Matematik

Vektorer i planen

08. september 2011 af bonzoadam (Slettet) - Niveau: A-niveau
I et koordinatsystem i planen er et parallelogram ABCD bestemt ved vektor AB= (3 9), vektor AD=(4 2) og D(8,5) Beregn parallelogram et ( det får jeg til 30) Beregn gradtallet et for hver af vinklerne i i parallelogrammet. På diagonalen AC ligger et punkt E således at |AE|=3/5|AC|, bestem koordinatsættet til punktet E. Mit spørgsmål er: hører D med i parallelogrammet? Og hvordan? Og hvorfor? Samt hvordan beregner jeg 3/5|AC|

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det må være arealet af parallelogrammet, der har arealet 30.

Punktet D er et af punkterne i parallelogrammet ABCD.

Punktet E's koordinater beregnes af

OE = OA + AE = OA + (3/5)AC

 


Svar #2
08. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

Ja det er arealet der er 30:-) Når jeg tegner vektorerne i et koordinatsystem falder D jo uden for paralellogrammet og hvordan med vinklerne. Jeg har beregnet en til 45 hvis jeg ignorerer D?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

I #0 har du kun opgivet koordinaterne for vektorerne AB og AD samt for punktet D. Du har sikkert givet koordinaterne for punkterne A og B i opgaven? D skal tegnes sammen med punkterne, ikke med vektorerne.


Svar #4
08. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

Jeg sender hermed opgaven( det er 6.4) samt min beregning af areal og indtegning af punkter. Det er mit første møde med vektorregning så bær over med det.-)


Svar #5
08. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

Er ikke sikker på det vedhæftede kom med så det kommer her!

Vedhæftet fil:Spørgsmål.docx

Brugbart svar (1)

Svar #6
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du kan så bestemme koordinaterne til punkterne A, B, og C, så parallelogrammet kan tegnes i et koordinatsystem. Vinklerne i parallelogrammet kan bestemmes som vinklen mellem vektorerne AB og AD, og så den vinkels supplementvinkel. 

Benyt fremgangsmåden i #1 til at bestemme punktet E's koordinater.


Svar #7
08. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

DVS at A=(4,3) B=(7,12) og C=(11,14)

Vinkel A 45 grader Vinkel B 145 grader

E=(8,2;9,6)


Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.