Matematik

hjælp med matematik

08. september 2011 af wendylover123 (Slettet)

hvilket årstal forventer man Nukissiorfiit at produktionen vil over stige 80000 MHw 
når man regner med den vil stige 2% efter 2006 
i 2006 er den på 67000 MHw
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først forskriften for produktionen y = f(x) som funktion af antallet x af år efter 2006 . Benyt en eksponentiel model.

Løs dernæst ligningen f(x) = 80000

Hvad drejer det sig om med den underlige enhed MHw ? Skal det være MWh ?


Svar #2
08. september 2011 af wendylover123 (Slettet)

ja 


Svar #3
08. september 2011 af wendylover123 (Slettet)

skær det ud i pap forstår det desværre ikke 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2011 af MieKristensen (Slettet)

Kender eksponentielle udviklinger?

f(x)=b*ax

a = fremskrivningsfaktoren. Dvs. hvis den stiger (hvilket dne gør i dit tilfælde) Siger du 1+stigningen i decimaltal

b= skæring m y-aksen. Altså dit år 0.

Husk vi sætter 2006 til at være år 0 og dermed x til at være antal år efter 2006.

Nu kan du skrive ligningen op, sætte den lig 80000 og dermed isolere/solve og finde x.


Svar #5
08. september 2011 af wendylover123 (Slettet)

SÅ DET ER f(x)=0*0,12006 eller hva?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Du skal finde forskriften på formen f(x) = b·ax , dvs, du skal angive værdierne af a og b ud fra oplysningerne i opgaven. Det oplyses, at f(0) = 67000, så b = 67000, og man ser, at a = 1,02 .


Skriv et svar til: hjælp med matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.