Matematik

ligning

08. september 2011 af arcaness (Slettet)

hej alle!

 

Hvordan skal jeg løse ligningen her, lnx  +ln^(x+2)=3·ln2

skal jeg opløfte det hele eller=?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af Isomorphician

Brug at:

ln(a) + ln(b) = ln(a*b)

og

ln(ak) = k*ln(a)

.....med antagelsen af at der står ln(x + 2), som #2 påpeger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2011 af mette48 (Slettet)

Har du ikke glemt noget

ln^(x+2) virker forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2011 af mette48 (Slettet)

lnx  +ln(x+2)=3·ln2

ln[x*(x+2)]=ln23

x(x+2)=8


Svar #4
08. september 2011 af arcaness (Slettet)

ln(x)+ln(x+2)=ln(2^3)

hvordan skal jeg bruge reglen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2011 af Isomorphician

Som skrevet i #3.

Du får en andengradsligning, som løses vha. nul-reglen.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.