Matematik

Udregning af længde på Basrefleks rør ?

08. september 2011 af Freakazoiddk (Slettet)

Må starte med at sige at jeg dumpet matematik og aldrig været min stærke side. 

(Læge mener jeg er talblind) ??

 

Men syntes jeg skulle prøve på at lave en lille udregning af hvor lange mine rør skal være i forbindelse med et hjemmebygge af subwoofer.

Jeg har en formel der ligner denne :  Lv = (23562.5*Dv^2*Np/(Fb^2*Vb))-(k*Dv)  

Værdierne er:

Dv = 8.5

Np = 2

Fb = 29

Vb = 68

k   = 0,732

Så vi ender med noget der ligner :  Lv = (23562.5*8.5^2*2/(29^2*68))-(0,732*8,5)

Har seriøst ingen anelse om hvor jeg skal starte og har heller ikke en lommeregner der kan spise denne.

 

En venlig sjæl der ude der har lyst til at pege mig i den riktige retning?

 

Mvh Andreas

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Brug Excel til at regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2011 af njepsen (Slettet)

Lv giver 53.315 (3 dec).

Hvad er Lv? Hvis resultatet er kommet ud i meter, så er det en rimelig voldsom subwoofer?


Svar #3
08. september 2011 af Freakazoiddk (Slettet)

Det var godt nok mege hurtigt svaret =)

 

Lv er længde i cm af røret hvilket også lyder langt da kassen kun er ca 41*41*41 cm men der findes jo vinklede rør. 

Technical datasheet

Inside diameter
85mm

Outside diameter
95mm

Length
200-370mm

Flange diameter
120mm

Cross section area (SV)
56.7cm2

Men stadig ikke langt nok =/   Kan det være at det svar skal divideres i to? 

Det er fordi den enhed jeg bruger har en egenfrekvens på Fb= 29Hz

Men det kan jo også være jeg har misforstået noget når det kommer til højttalere. Er stadig meget grøn men vil stadig prøve på at gøre det bedste ud af det jo =)

 

Det er heller ikke sikkert at min diameter på portene Dv=8.5 er mest optimal til den enhed jeg skal bruge for at undgå portstøj.    Var godt nok ikke helt klar over at det var så svært at få det til at passe sammen. Men kan nok regne med at resultatet bliver meget godt efter man har brugt mange timer på det


Svar #4
08. september 2011 af Freakazoiddk (Slettet)


Xmax = 11mm

Dia = 275.6mm

Np = 2

Sd = pi*(Dia/100)^2/4

Vd = Sd*Xmax/1000

Dmin = 100*(20.3*(Vd^2/Fb)^0.25)/Np^.5

Dmin = minimum port diameter (cm)

 

Nu er jeg godt nok helt væk jeg er =/


Skriv et svar til: Udregning af længde på Basrefleks rør ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.