Matematik

Beregning af temperatur ud fra T=T0+a*e^(-k*t)

08. september 2011 af ohmsen93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et rum anbringes er beholder med væske til afkøling, Rummet har en temperatur på, T=24 Co
Væsken har en temperatur på T= 80 Co.
og efter 8 minutter er temperaturen på væsken faldet til 60 Co

 

Vi skal anvende denne Formel

T = T0+ a*e-K*t

Hvor a og K er konstanter

Her skal jeg så Beregne konstanterne a og K

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal stille Selve formlen op.. men går ud fra det er ca. sådan

60 = 24+ a*80-K*8

Er dog ikke sikker på "e" skal være 80.

Anyways Al Hjælp vil virkelig være til nytte

og vis i har et svar ville jeg virkelig sætte pris på en mindre forklaring så jeg kan lave de andre dele af opgaven.

Mvh Mads


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2011 af peter lind

e er grundtallet for den naturlige logaritme og altså ikke 80

Skriv den tilsvarende ligning op for t = 0


Svar #2
08. september 2011 af ohmsen93 (Slettet)

du mener sådan her
 

60=24+a*e-K

?

så mangler jeg jo stadig a og -k ...

 

Ellers mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2011 af peter lind

a*e-K*0 = a*e0 = a*1


Svar #4
08. september 2011 af ohmsen93 (Slettet)

Jeg siger mange tak, Troede ikke at jeg bare skulle gange med 0

Anyways, jeg forstår hvad du har sat op og du har været en stor hjælp

Mvh Mads


Skriv et svar til: Beregning af temperatur ud fra T=T0+a*e^(-k*t)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.