Matematik

x og y ?

09. september 2011 af signe35 (Slettet) - Niveau: B-niveau

bestem værdien af x+y
                             x-y     når x er = 3 og y = 2
                                                       4             3 



jeg har fået det til et sindsygt tal 17
                                                 12               ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Find først en fællesnævner og beregn x + y og x - y. Dette indsættes i brøken. Benyt nu, at du dividerer to brøker ved at gange med den omvendte brøk.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Vi finder værdierne x + y og x - y, således

x + y = 3/4 + 2/3 = 9/12 + 8/12 = 17/12

x - y = 3/4 - 2/3 = 9/12 - 8/12 = 1/12

Vi har altså brøken 

(17/12) / (1/12) ,

hvor vi ganger med den omvendte brøk

((17·12)/12) / 1 = 17/1 = 17 


Skriv et svar til: x og y ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.