Matematik

hjælp med en opgave

09. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

hej nogen der kan hjælpe med en håbløs opgave :-))
the eight curve: find the slopes of the curve y^4=y^2-x^2 at the two points (√3/4,√3/2) and (√3/4,1/2)

what am I going to do ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

"slope" = hældningskoefficient = dy/dx . Beregn dy/dx i de to punkter.


Svar #2
09. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

skal jeg så først differentiere y^4=y^2-x^2????


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis y er implicit givet som en funktion af x, har vi y = y(x), og dermed

4y3·dy/dx = 2y·dy/dx - 2x , så

dy/dx = -2x / (4y3 - 2y)

Indsæt de givne værdier af x og y til beregning af dy/dx .


Svar #4
10. september 2011 af heliumdyt (Slettet)

hmm jeg har ligningen

dy/dx = -2*(√3/4) / (4*(√3/2)3 - 2*(√3/2))

 

sådan ??

 


Skriv et svar til: hjælp med en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.