Matematik

ax2 + 4x +2 = 0

10. september 2011 af trusty (Slettet)

Hej

a) bestem diskriminanten for denne andengradsligning. Bestem tallet a, så andengradsligningen har netop én løsning.

Så vidt jeg ved så er d = 0, men hvordan viser jeg det med en udregning, og hvordan finder jeg så a?

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Det er korrekt. Du løser så ligningen

42 - 4·a·2 = 0


Svar #2
10. september 2011 af trusty (Slettet)

Tak! ;)


Skriv et svar til: ax2 + 4x +2 = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.