Fysik

ligning??

10. september 2011 af endalik (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

der er 10 meter stang og der er 17kg og 8 kg hver ende af stangen. Hvordan finder man så det tyngdepungt for at der er ligevægt. Og det her ligning:

17x=8y

x+y=10

y=6.8

Hvordan løser man det ligning? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2011 af mathon

 

                kraft· arm   =   kraft· arm


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2011 af mathon

#1


 

                kraft· arm     =     kraft· arm
               (17 kg)·g·a1         (8 kg)·g·a2

               (17 kg)a1         (8 kg)·a2

               17/8 =   a2/a1

               17/25 = a2/(a2+a1) = a2/(10 m)

               a2 = (17/25)·(10 m)

               a2 =0,68·(10 m) = 6,8 m


Svar #3
10. september 2011 af endalik (Slettet)

uha, ret nørdet.......tak for det.......


Skriv et svar til: ligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.