Matematik

Gør rede for, at forskriften for overskudsfunktionen R

11. september 2011 af jesperthenerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med disse opgaver ?:)

Omkostningerne  ved produktion af en vare og omsætningen O ved salg af varen kan beskrives ved
funktionerne C:

C(x)=0,0004x3-0,4x2+160x+170000, 0≤x≤2200
O(x)=-0,4x2+800x, 0≤x≤2200

Hvor x er den producerede og solgte mængde i antal tons.

Overskudet kan bestemmes ved:
overskud=omsætning-omkostning

a) Gør rede for at forskriften for overskudsfunktionen R er:
R(x)=-0,0004x3+720x-170000, 0≤x≤2200

b) Gør rede for, at det maksimale overskud opnås ved en produktion i et salg på 774,60 tons og bestem det maksimale overskud.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af peter lind

a) sæt de 2 funktioner ind i ligningen lige over a)

b) Find R'(x) og løs ligningen R'(x) = 0


Svar #2
11. september 2011 af jesperthenerd (Slettet)

Altså sætte dem ind i C(x) og O(x)


Skriv et svar til: Gør rede for, at forskriften for overskudsfunktionen R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.