Matematik

Hjælp til opgaver

11. september 2011 af Nillrlej (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey, har nogle problemer med disse regnestykker:

(4a+4b)^2 - Hvordan regner man det ud, og hvad ville det gi med minus istedet.

og (-18x-42y)*(-18x+24y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de velkendte kvadratsætninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2011 af mette48 (Slettet)

(4a+4b)^2=(4a+4b)(4a+4b) gang hvert led i første parentes med hvert led i anden parentes.

Sådan kan du altid regne ud hvad du får ved at gange 2 parenteser med hinanden

Når indholdet i de 2 parenteser er ens kan du bruge kvadratsætningerne: (a+b)2=a2+b2+2ab

(a-b)2=a2+b2-2ab

(a+b)(a-b)=a2-b2


Svar #3
11. september 2011 af Nillrlej (Slettet)

#2

4a+4b+8ab, lyder det helt forkert? :P


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Benyt kvadratsætningen

(4a + 4b)2 = (4a)2 + (4b)2 + 2·4a·4b = ...

Eller

(4a + 4b)2 = (4(a+b))2 = 42·(a+b)2 = 16·(a2 + 2ab + b2)


Skriv et svar til: Hjælp til opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.