Matematik
Ligning!
27. august 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg kan virkelig ikke få denne ligning til at gå op. Nu har jeg kæmpet med den i lang tid, så i må altså hjælpe mig.
2x-9=1/3(x-7)
På forhånd tak :)
2x-9=1/3(x-7)
På forhånd tak :)
Svar #1
27. august 2003 af Lurch (Slettet)
JEg går ud fra der står,
2x-9=1/(3(x-7))?
I så fald, gang med 3(x-7) på hver side, og flyr alle ledene over på den ene side af lighedstegnet.
2x-9=1/(3(x-7))
(2x-9)(3x-21)=1
6x^2-42x-27x+189=1
6x^2-69x+188=0
Simpel andengradsligning du kan løse vha. andengradsligning løsningsformlen
2x-9=1/(3(x-7))?
I så fald, gang med 3(x-7) på hver side, og flyr alle ledene over på den ene side af lighedstegnet.
2x-9=1/(3(x-7))
(2x-9)(3x-21)=1
6x^2-42x-27x+189=1
6x^2-69x+188=0
Simpel andengradsligning du kan løse vha. andengradsligning løsningsformlen
Skriv et svar til: Ligning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
