Matematik

Flytte rundt i ligning

13. september 2011 af Uortodoks (Slettet)

Hej derude... Sidder sgu fast i den her ligning.

Skal have isoleret "m"  nogen der kan hjælpe`?


t2 = Csys*t1-m*Ls / Csys+m*C


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Står der

t2 = (Csys·t1 - m·Ls / (Csys + m·C)     ?

Gang med (Csys + m·C) og isoler m


Svar #2
13. september 2011 af Uortodoks (Slettet)

t2 = (Csys·t1 - m·Ls) / (Csys + m·C)

Ja det er korrekt.

Kunne jeg lokke dig til at lave en lidt mere udpenslet forklaring, er virkelig blank i det her.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, jeg havde selv udeladt en parentes.

t2 = (Csys·t1 - m·Ls) / (Csys + m·C) ,

gang over med (Csys + m·C), til

t2·(Csys + m·C) = Csys·t1 - m·Ls ,

saml led med m på venstre side:

t2·C·m + Ls·m = Csys·(t1 - t2) ,

sæt m uden for parentes og isoler:

m = Csys·(t1 - t2) / (t2·C + Ls)


Svar #4
13. september 2011 af Uortodoks (Slettet)

Takker mange gange :)


Skriv et svar til: Flytte rundt i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.