Matematik

Hjælp til ligning!

13. september 2011 af Dino88 (Slettet)

Hvordan løser man følgende ligning step-by-step?

100x-500/100x=0,3

Jeg har selv regnet mig frem til løsningen, som er 7,14 men jeg vil gerne kunne vise løsningen step-by-step.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er sikkert

(100x - 500)/(100x) = 0,3

Gang med 100x på hver side, og isoler x.

100x - 500 = 30x

70x = 500

Den eksakte løsning er så x = 50/7 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Husk altid når der er x i nævneren, at x ikke må være nul (overvej lige hvad der sker, når du sætter 0,000...01 ind).

Men x=50/7 er ikke nul, så her gik det fint.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.