Matematik

Geometri

14. september 2011 af Arbejder22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle derude

Jeg er igang med at lave nogle små opgaver i geometri, der er et stykke som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til.

 

I en trekant ABC er vinkel A = 27,4

siden AC = 4

Arealet af trekant ABC er 12

Find de ukendte sider og vinkler

Håber der er nogle der kan hjælpe lidt


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af mathon

 

          2T = b·c·sin(A) = 24

                  4·c·sin(27,4º) = 24

.....

          a = (42+c2 - 2·4·c·cos(27,4º))0,5

          B = cos-1(a2+c2-b2)/(2ac))                               ...for at undgå sinus-fælden


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af NejTilSvampe

brug at 

T = ½ * b*c*sin(A)

og løs den ligning mht. c.

Dernæst kan du bare bruge sinus relationen til at finde resten.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.