Matematik

Løsning til Maskeret 2. gradsligning

14. september 2011 af lars1504 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Så vidt jeg kan se er ligningen:  4*e^2x-8*e^x+0.25=0 maskeret, skal jeg så bare erstatte e^x med y således der kommer til at stå: 4y-8y^2+0.25=0 ?

og derefter finde nulpunkterne som var det en normal ligning? skal man ikke bruge e^x ?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2011 af mathon

 

    y = ex > 0

    4y2 - 8y + (1/4) = 0    y > 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den maskerede ligning er

4y2 -8y + 0.25 = 0

Løs ligningen i y , og bestem så x af ex = y for hver af løsningerne. Kun positive y-løsninger kan benyttes.


Skriv et svar til: Løsning til Maskeret 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.