Matematik

HJÆLP MAT B KAN IKKE HUSKE EN SKID :(

14. september 2011 af fernic (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionerne f og g er givet ved forskrifterne:
                      f(x) = 1,5x – 0,5    og g(x) = -x +7.

a. Angiv Dm(f).
b. Beregn f(4) og g(-3,5).
c. Tegn graferne for f og g i samme  koordinatsystem.
d. Aflæs skæringspunktet mellem de to grafer.
e. Beregn skæringspunktet mellem de to grafer.
f. Løs ligningen f(x) = -3,5.
g. Løs ligningen g(x) = 3x – 5.

Løs følgende ligninger ved brug af formel.
x^2-5x+6=0.     
x^2+x+4=0. 
?-2x?^2+7x+4=0.
x^2-4x+4=0.
?2x?^2-2x-2=0.

 

Opgave 3. Løs følgende opgaver uden brug af formel og dernæst med brug af formel.
?2x?^2-50=0
3x^2-6x=0
2(4-2x)=(3+x)(3-x)-4x


Opgave 4.  Funktionerne f og g er givet ved forskrifterne:
                      f(x) =x^2– 2  og  g(x) = x + 4.

Beregn  skæringspunkterne mellem de to grafer.


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du intet kan huske, er det nok en god ide at komme i gang med at repetere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2011 af mette48 (Slettet)

Lån evt. nogle matematikbøger for 9. - 10. klasse på bibligteket.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Start med at overveje hvad ordet "definitionsmængde" betyder generelt.

Hvis du er i tvivl, så prøv at se, om det ikke står i din bog (måske står ordet endda i index, så du kan finde ud af, hvilken side du skal slå op på).

Nu skal du så prøve at finde ud af, hvad definitionmængde så betyder for f(x) = 1,5x – 0,5.

 

Opgave b)   Du ved nok, at f(4) betyder, at man sætter x=4 i ligningen f(x) = 1,5x – 0,5. Prøv det.

Så er du i hvert fald kommet et stykke.
 

Men hvis du virkeligt er helt blank, er nu nok det helt rigtige tidspunkt at lægge et stort stykke arbejde!!!
Så kan du stadig nå at bestå til en eksamen til sommer. Men det kræver en stor indsats og viljen fra din side.
 

 


Skriv et svar til: HJÆLP MAT B KAN IKKE HUSKE EN SKID :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.