Matematik

Nem matematik 8 klasse...

14. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

I en klasse er der D drenge og P piger. Hvad betyder følgende formler?

 D=P

P=3D

D=P+1

P=D/2

D= P/2-1  osv.. er der en regel? eller evt et eksempel på den 1. så jeg kan lave resten selv..

 

Giv eks. på hvad p,q,r og z kan betyde, for at følgende regneudtryk giver mening.

z=q*r

z=q/r

p=q*(r+z) osv.. er der nogen der kan komme med et eks? eer helt blank


Man løber ligeså mange km ved at løbe fire ture på hver syv km som ved at løbe syv ture på hver fire kilometer.

Jeg skal ved hjælp af en bogstavregning forklar ved hvert tilfælde hvilken regneregl der er tale om.

På forhånd tak

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at forstå, hvad det betyder, at D = P . D står for antallet af drenge, og P for antallet af piger. Hvad kan man så sige, hvis D = P ?


Svar #2
14. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Drenge er det samme antal som piger altså der er et lige antal af hver køn???

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, der er lige mange drenge og piger i klassen.

Prøv nu P = 3D .


Svar #4
14. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

En pige er svare til 3 drenge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad betyder det? Prøv at indsætte ordene "antallet af piger" i stedet for P, og noget tilsvarende for D.


Svar #6
14. september 2011 af annahansen2 (Slettet)

Antallet af en pige stiger med antalet af 3 drenge?? jeg forstår det ikke-....


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

P = 3D

(antallet af piger) er 3 gange (antallet af drenge).

Der er 3 gange så mange piger i klassen, som der er drenge.


Skriv et svar til: Nem matematik 8 klasse...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.