Matematik
to ligninger med to ubekendte
Hej! Jeg har lidt brug for hjælp til en matematik opgave.
Jeg skal opskrive en forskrift for funktionen: N(t) = b*a^t
Det ville jeg gøre ved brug af enten substitutionsmetoden eller lige store koefficienters metoden, men problemet er at jeg kun har prøvet at bruge disse metoder ved enten + eller - stykker, og ingen med gange og potens stykker..
Så hvis nogen ville hjælpe med at forklare hvordan man kan gøre med disse to:
b*a^10 = 110
b*a^30 = 160
ville det være en kæmpe hjælp!
Svar #1
15. september 2011 af mathon
nederste ligning divideres med øverste
a20 = (16/11)
a = (16/11)0,05
b·((16/11)0,05)10 = 110
b·(16/11)0,5 = 110
b·√(16/11) = 110
b = 110√(16/11) / (16/11)
b = (110/16)√(16/11)·11
b = (110/16)·√(16·11)
b = 4(110/16)·√(11)
b = (110/4)·√(11)
b = 27,5·√(11)
Svar #2
15. september 2011 af AskTheAfghan
b·a10 = 110 ⇔ b = 110/(a10)
b·a30 = 160 ⇔ a = (160/b)1/30 ⇔ a = (160/ (110/(a10))))1/30
Svar #3
15. september 2011 af studieportalenxxx (Slettet)
kan det så passe at:
a= 1,0189
b= solve(110=b*1,0189^10,b) = 91,2173?
Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
