Matematik

tangent til ligning

15. september 2011 af tonedøv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Nogen der kan hjælpe??

 

Undersøg om linjen l med ligningen y=5x-10 er tangent til grafen for f(x), hvis forskriften er givet ved: f(x)=x^2-3x+7.

 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af AskTheAfghan

Benyt denne formel til at bestemme en tangentligning:

y = f '(x0)(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2011 af mathon

 

       

TI-89
                         Define f(x) =
x^2-3x+7
                         Define g(x) = d(f(x),x)                                            her defineres f '(x)

                         solve(g(x)=5,x)                                                       her beregnes x0                                                      

                         Define t(x0) = expand(solve(y=g(x0)*(x-x0)+f(x0),y))     her defineres tangentligningen

                         t(x0)                                                                        her beregnes tangentligningen i (x0,f(x0))

kontroller om den beregnede tangentligning matcher    y = 5x-10


Skriv et svar til: tangent til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.