Matematik

VIGTIGT! forskrift der beskriver en proportinalitets faktor?

15. september 2011 af dreamoller (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hjælp, hjælp! Er virkelig i knibe, sidder her med en matematik aflevering til i morgen fredag d. 16. sep. Det driller virkelig!

Opgaven lyder: "Mellem to størrelser er en ligefrem proportinalitet med faktor 4. Opskriv en forskrift for funktionen der beskriver sammenhængen"

Jeg forstår ingenting - er jeg den eneste?

Min første indskudelse siger mig, at proportinalitet faktoren også er en konstant og derfor hedder y=4x. Hvilket jo netop ER en forskrift.. Men hvilken sammenhæng, er det jeg skal beskrive, det forstår jeg ikke?

Hurtigt svar, ønskes :)

Knus herfra.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2011 af dikkelmikkel (Slettet)

En ligfrem proportionalitet er en linje der går gennem (0,0) og har en proportionalitetsfaktor.

Hvis man fx betaler 0 kr i abbonement på en telefon og 2kr pr sms. så er proportionalitetsfaktoren mellem sms'er og pris 2 altså:

Pris = 2kr/sms * AntalSms

Havde du betalt abbonement ville det være en proportionalitet men IKKE en ligfrem proportionalitet, så forskriften her er (med y og x):

y = 4*x

Det er en sammenhæng mellem y og x og det er den du skal beskrive, det kunne jo også være en sammenhæng mellem a og b:

a = 4*b  eller  b = 4*a

Du vælger selv.


Svar #2
15. september 2011 af dreamoller (Slettet)

Hejsa!

Tusind tak for din hjælp. Det var skønt! :)

Forsat god dag.


Skriv et svar til: VIGTIGT! forskrift der beskriver en proportinalitets faktor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.