Matematik

Geometri

17. september 2011 af Arbejder22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle derude

Jeg er igang med at lave nogle små opgaver i geometri, der er et stykke som jeg godt kunne bruge lidt hjælp til i må meget gerne forklare hvad i gør for jeg fatter overhoved ikke det her stykke.

Stykket lyder

I en trekant ABC er vinkel A = 27,4

siden AC = 4

Arealet af trekant ABC er 12


Find de ukendte sider og vinkler

Håber meget der er nogle der kan hjælpe mig  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af mathon

 

                 T = (1/2)bc·sin(A) = 12

                       c = 24 / (b·sin(A) = 24 / (4·sin(27,4º) = 6/sin(27,4º)

                       a = (42+c2-2·4·c·cos(27,4º))0,5

                       C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab))            for at undgå sinusfælden


Svar #2
17. september 2011 af Arbejder22 (Slettet)

Hvordan taster du det ind på lommeregneren ? jeg har en TI 89

Jeg får c til at blive 13,03 og det er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2011 af mathon

 

           ...det er ikke forkert!


Svar #4
17. september 2011 af Arbejder22 (Slettet)

Okay lækkert nok mange tak for hjælpen


Svar #5
17. september 2011 af Arbejder22 (Slettet)

a = (42+c2-2·4·c·cos(27,4º))0,5

C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab))           

 

Hvad giver de når man taster dem ind på lommeregneren ? jeg kan ikke finde ud af at gøre det på min lommeregner, tror måske jeg mangler noget.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.