Matematik

Har brug for hjælp til denne ligning? Please

17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)
Jeg har bare prøvet og prøvet uden det lykkes. Jeg har rigtig svært ved ligninger. Måske I kan hjælpe mig og forklar mig os. Her er ligning: 40+(x+6)(x-6)=(2x+6)(1/2x-8)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2011 af mathon

 

             40+(x+6)(x-6)=(2x+6)(1/2x-8)

             40 + x2 - 36 = x2 - 13x - 48


Svar #2
17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Kan man minus X2 med 13x eller står de to alene?

Svar #3
17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Kan man minus X2 med 13x eller står de to alene? Der går jeg i står.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2011 af AskTheAfghan

Det er ikke den færdige resultat. Du må løse den videre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2011 af mathon

 

             40 + x2 - 36 = x2 - 13x - 48

             40 - 36 = -13x - 48


Svar #6
17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Kan man godt minus 40-36 nu eller skal man gør noget andet først?

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2011 af mathon

 

             40 - 36 = -13x - 48

             4 = -13x - 48

             4 + 48 = -13x


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2011 af AskTheAfghan

Kan du overhovedet ikke finde ud af det her? Du må se at få læst dine matematikbøger.


Svar #9
17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Jeg skriver jo at Ligninger er ikke min stærke side. Jeg har ikke haft det i 7 år. Du kan tro jeg har læst min matematikbøger. Jeg har ikke problemer med alt andet matematik men Ligninger kan jeg bare ikke. Jo lidt kan jeg. Bare ikke dem jeg har fået til afllevering.

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2011 af AskTheAfghan

OK. Saml x'er og tal så godt du kan, og lad x'er være på venstre side mens tal på højre side. Find så ud af, hvad een x giver.


Svar #11
17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Bliver resulteten x= -4??? 52 = -13 -4 = x

Svar #12
17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Bliver resulteten sådan 4 = - 13 - 48 52 = - 13 - 4 = x ??

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. september 2011 af AskTheAfghan

52 = -13x

Find een x.


Svar #14
17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Som jeg skrev før at det bliver -4 = x ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. september 2011 af AskTheAfghan

Yes. Man dividerer med -13 på begge sider af lighedstegnet.


Svar #16
17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Ok tak for det:-) Lig en sidste spørgsmål. Hvad er x gange 3x =? Hvordan skriver man det ned?

Brugbart svar (0)

Svar #17
17. september 2011 af mathon

     x·(3x) = x·3·x = 3·x·x = 3·x2 = 3x2


Svar #18
17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Perfekt tusinde tak:-) så må jeg gå videre med min Ligninger.

Brugbart svar (0)

Svar #19
17. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg tænker, at du går i stå lige så snart du ser ordet ligning i en opgave.
Jeg forstår, at du føler, at det er meget svært og næsten uoverkommeligt,
men hvis du "tager tyren ved hornene" og gør en kæmpe indsats nu, bliver du mindre bange fremover.

For de fleste vil det ikke være ligningsdelen, men parentesdelen, der er det svære her.

Jeg tænker, at du vil have gavn af lidt grundlæggende råd om ligninger ... for de har det altså med at dukke op hele tiden i matematik mm.

Måske vil det hjælpe dig at lave en kogebog, hvor du med dine egne ord beskriver, hvad man gør ved ligninger.
Faktisk vil jeg være så venlig at tilbyde dig at læse den i gennem for dig, hvis du sender den til mig.
 

Af ovenstående kan jeg se, at der er en meget grundlæggende ting, der er smuttet for dig, nemlig hvornår led kan samles, og hvornår de ikke kan.

Populært sagt kan man ikke sammenligne pærer og æbler, men hvad betyder det her?
Jo, vi skal samle alle de led, der er konstanter (dvs. ikke har noget x) i een bunke,
alle førstegradsled i en anden bunke - Det er dem med x i (men ikke x2)
alle andengradsled (dem med x2) i en tredje bunke osv.

Hvis der er led med både x og y (eller andre bogstaver, som ikke bare er eet tal), skal de i andre bunker (xy2 og x2y er forskellige bunker).

Blev det lige lidt sværere?
Det er også en udvidelse af det, man normalt har i folkeskolen, men måske hjælper det dig med at forstå.

Ofte vil din ligning bare have x'er og tal, ligesom den i din opgave bliver til, og så er det tilbage til folkeskoleligninger og din kogebog.

Når de indeholder x2, er det ofte andengradsligninger, som skal laves om til formen ax2+bx+c=0 og løses på andengradsligningsmåden.

Håber det hjælper.

Og husk, der er altid den smarte ting med ligninger, at man kan sætte tal ind, og se at det passer (eller hvor man skal prøve igen).


Svar #20
17. september 2011 af Zuzu87 (Slettet)

Nej hvor kan du forstår mig. Jeg har slet ikke svært ved parentsdelen. Det er som sagt der jeg går i stå hvad jeg skal minus og plus osv. Jeg har spurgt dem fra min klasse. Men de er ikke så gode til at forklar:-( Føler mig helt lost når alle andre kan bare det der og jeg kan ikke. Jeg har taget imod ekstrahjælp til matematik. Det starter på torsdag. Men det kan ikke hjælpe mig nu når jeg skal aflevere opgaven på mandag. Nu er jeg gået i står igen. Gider du tjekke en Ligninger som jeg har lavede også fortælle mig om det er rigtig eller forkert? Fordi jeg er meget i tvivl:-S

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.