Matematik

Hjælp til ligning udregning

17. september 2011 af mig-camilla (Slettet) - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med at regnde dene ligning ud?

t skulle gerne give 1/4 og 3/2

2=4/3·(4t^2-5t)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2011 af mathon

t skulle gerne give -(1/4) og (3/2)

                (4/3)·(4t2 - 5t) = 2

                4t2 - 5t = (3/2)

                8t2 - 10t = 3

                8t2 - 10t - 3 = 0

       


Svar #2
17. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Tusind tak!


Svar #3
17. september 2011 af mig-camilla (Slettet)

Men hvordan kommer du fra 

(4/3)·(4t2 - 5t) = 2 til

4t2 - 5t = (3/2)

 

Altså hvorfor dividere du 3 med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Det, der sker, er at  (4t2 - 5t) isoleres i ligningen (4/3)·(4t2 - 5t) = 2 ved at dividere begge sider med tallet 4/3

 

2 : (4/3)  =  2 · (3/4)  =  3/2


Skriv et svar til: Hjælp til ligning udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.