Matematik

2. gradspolonymium der er = 0

18. september 2011 af frederikkedp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har MatB på gymnasie. Jeg er i gang med en matematik opgave.

jeg mener at have hørt at når en 2 gradsligning ser sådan her ud:

 X^2 + 8x = 0

så løser du den som en normal ligning og ikke så en 2. grads.

men tager man så bare = 0 væk og regner eller hvordan?

vil bare være helt sikker.

For jeg skal helst undgå at bruge for ´meget tid på at sætte ind i 2. gradsligningernes formler med d og x osv.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2011 af mathon

 

           x2 + 8x = 0

           x·x + 8·x = 0

           x·(x+8) = 0                                      brug nul-reglen

 


Svar #2
18. september 2011 af frederikkedp (Slettet)

jamen hvad bliver den så helt præcist? :s


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Hvis du bruger nulreglen som #1, kan du se at resultatet bliver

x = 0  v  x = -8


Svar #4
18. september 2011 af frederikkedp (Slettet)

super så har jeg regnet helt rigtigt tak :)


Skriv et svar til: 2. gradspolonymium der er = 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.