Matematik

beregning af koordinater til skæringspunkterne mellem parablerne

18. september 2011 af frederikkedp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er så forvirret. Jeg skal lave denne opgave:

 

Du skal beregne koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen f(x) = -0,25x2 – x + 2 og den lineære funktion g(x) = 2x -2.
Tegn derefter de to funktioner og tjek dit resultat!
 

Hvad skal jeg gøre og hvordan skal jeg gøre, alt med denne opgave at gøre må skrives men helst med nogle beregninger og forklaringer jeg forstår :)

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. september 2011 af mathon

at punktet P(x,y)
ligger på parablen
                                    kræver
                                                     y = -0,25x2 – x + 2

at punktet P(x,y)
ligger på linjen
                                    kræver
                                                     y = 2x -2

at punktet S(x,y)
er et skæringspunkt
dvs. bl.a.
fælles y-koordinat

                                    kræver
                                                                   -0,25x2 – x + 2 = y = 2x -2

hvoraf
                                                                   -0,25x2 - 3x + 4 = 0
eller
                                                                   
x2 + 12x - 16 = 0   hvoraf skæringspunkternes x-koordinater kan beregnes

........
bliv ikke forvirret over,
at løsningerne
ikke er pæne hele tal
                                          

 


Svar #2
18. september 2011 af frederikkedp (Slettet)

der hvor du har skrevet eller i en af de sidste linjer betyder det jeg enten skal bruge den ene eller anden ligning eller sætte dem begge ind? :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
18. september 2011 af mathon

det er en og samme ligning
den sidste blot på mere handy form

 


Svar #4
18. september 2011 af frederikkedp (Slettet)

og bruger du så ligningen med Np og Tp til at finde x-koordinaterne??????


Brugbart svar (2)

Svar #5
18. september 2011 af mathon

 

    ...almindelig brug af løsningsformlen for 2.gradsligning


Skriv et svar til: beregning af koordinater til skæringspunkterne mellem parablerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.