Matematik

radius på en kugle med overfladeareal på 1000cm2?

18. september 2011 af Celine95 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har stærkt brug for hjælp og det kunne være dejligt hvis nogen kunne forklare denne opgave med mellemregninger?:)

Formlen for overfladearealet af en kugle er A = 4 × π × r2, hvor A er kuglens overfladeareal og r dens radius.
Bestem radius af en kugle med overfladearealet 1000 cm2.
 

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af SuneChr

4πr2  =  A      ⇒      r    =  √ (A / (4π))


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af mathon

 

                                  4 · π · r2 = A          r > 0

                                  r2 = A / (4π)

                                  r = √(A / (4π))  =  (1/2)·√(A/π)

....

                                  r = (1/2)·√((1000 cm2)/π)


Svar #3
18. september 2011 af Celine95 (Slettet)

mange tak for hjælpen begge to!:)


Svar #4
18. september 2011 af Celine95 (Slettet)

Svar #2

skal lige høre dig om r = (1/2)·√((1000 cm2)/π) er resultatet eller om det skal regnes ud og så er det resultatet jeg får der?:)


Skriv et svar til: radius på en kugle med overfladeareal på 1000cm2?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.