Matematik

Løs ligning

18. september 2011 af Pajse (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er i tvivl om hvordan man løser ligningen 2x^2 - 6x + 4 = O

jeg er i tvivl om hvordan man fjerne 2x i anden :-)

Tusind tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af OnceUponATime (Slettet)

jeg ville vælge at fjerne 4, i stedet for 2x^2, tror det ville være nemmere, men ved ikke. Ligninger er lidt sværer når det kommer til "op i anden" ;)


Svar #2
18. september 2011 af Pajse (Slettet)

hm ved ikke lige hvad jeg fik ud af det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af RuneNaundrupDahl (Slettet)

2x^2-6x + 4 = 0

2x^2-6x +4 -4= 0 -4

2x^2 - 6x = -4

4x - 6x = -4

-2x = -4

x = 2

 

Korrekt mig hvis jeg har regnet forkert, andre der ude.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af 3bt (Slettet)

Hvorfor vil du fjerne noget?

Brug da formlen for andengradsligningen...


Svar #5
18. september 2011 af Pajse (Slettet)

gud ja jeg skal finde diskriminanten ik?:-)

 


Svar #6
18. september 2011 af Pajse (Slettet)

så dvs. at der er to løsninger som er 2og 1? :-)

 


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.