Matematik

Vektorer regning i planet.

18. september 2011 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heej alle sammen, er der nogen der er søde og hjælp mig med den her? :-).

Hvis vektor a = (4,-2) og vektor b = (-3,-5)

b) Find parameterfremstillingen for en linje som går gennem punktet (1,7) og er ortogonal (vinkelret) med vektoren b.

 

.. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vektoren b^ kan beyttes som retningsvektor for linien, og linien skal gå gennem punktet (1,7).


Svar #2
18. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Så får jeg dem til:

(-5)07+k*(-2) =6

4 = 1+k*(-3) = (-1)

Kan det passe?

 


Svar #3
18. september 2011 af Justme92 (Slettet)

(-5)=7+k*(-2)=6

Det var sådan den skulle være :-).


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Så er

b^ = (5 , -3)

og en parameterfremstilling for linien er

(x , y) = (1 , 7) + t·(5 , -3) , t ∈ R


Svar #5
19. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt det der?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Kan du så ikke forklare, hvor det er, du ikke helt forstår det?


Svar #7
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt den der parameterfremstilling.


Svar #8
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)


Svar #9
20. september 2011 af Justme92 (Slettet)

okay jeg får den til:

x=1+t*(-5)

y=7+t*(-3)

Hvad skal man så derefter? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du har ikke beregnet tværvektoren b^ korrekt.. Tværvektoren b^ er ortogonal på b .


Skriv et svar til: Vektorer regning i planet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.