Matematik

Bestem for enhver værdi af b antallet af skæringer mellem P og l

18. september 2011 af Ali1993

I et koordinatsystem er en parabel P og en linje I bestemt ved :

 

P: y=x^2-4x+3
l: y=-x+b
Hvor b er et tal.

Bestem for enhver værdi af b antallet af skæringer mellem P og l

for at finde skæringspunkterne skal man sætte ligningerne op for hinanden og omskrive dem til en andengradsfunktion og sætte den til at være lig med 0. Kan det passe?





Afleveringen er for til imorgen, vil være super vis nogle kan hjælpe mig.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn så diskriminanten d i den 2.-gradsligning, udtrykt ved liniens koefficient b. Benyt så, at diskriminantens fortegn afslører antallet af rødder i 2.-gradsligningen, dvs. antallet af skæringspunkter.


Svar #2
18. september 2011 af Ali1993

hvad mener du med udtrykt ved linjens koefficient b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Koefficienten b indgår i udtrykket for ligningens diskriminant.

Skæring kræver

x2 -4x +3 = -x + b , dvs

x2 - 3x + 3-b = 0

Diskriminanten for denne 2.-gradsligning er

d = (-3)2 - 4·1·(3-b) = 9 -12 + 4b = 4b - 3

Undersøg nu,

     for hvilke værdier af b er d > 0,
     for hvilke værdier af b er d = 0, og
     for hvilke værdier af b er d < 0 .


Skriv et svar til: Bestem for enhver værdi af b antallet af skæringer mellem P og l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.