Matematik

Hjælp Til Matematik Tak!

18. september 2011 af gagax (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har brug for hjælp til en ligning med 1 ubekendte.

Den lyder sådan: 7,25=0,01 x (X i anden) + 0,4 x X + 5

 

Hjælp gerne :)

 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af fredass (Slettet)

Så vidt jeg kan se er der kun en ubekendt? i anden skrives x^2, prøv at skrive ligningen op igen. Hvis du skal løse 2 ubekendte skal du også bruge 2 ligninger :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke en ligning med to ubekendte, men en 2.-gradsligning.


Svar #3
18. september 2011 af gagax (Slettet)

Det ved jeg godt skrev forkert.

Men kan i hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Brug formlen for rødderne i en 2.-gradsligning.

0,01x2 + 0,4x -2,25 = 0

Undlad at bruge symbolet x som gangetegn.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2011 af fredass (Slettet)

Ja, jeg går ud fra du skal finde nulpunkter

Skriv ligningen om:

7,25=0,01 x^2 + 0,4 x + 5

er det samme som:

0,01 x^2 + 0,4 x  -2,75=0

En andengradsligning ser således ud,

ax^2+bx+c=0,                   altså a=0,01 b=0,4 og c=-2,75

Du skal først finde diskriminanten

d = b^2-4ac

d=0,4^2-4 * 0,01 * 2,75 = 0,0044

Hvis diskriminanten er over nul giver den 2 løsninger(sqrt står for kvadratrod)

x=(-b+sqrt(d))/2a eller x=(-b-sqrt(d))/2a

x=(-0,4+sqrt(0,0044)/2*0,01=2,91662 eller x=(-0,4+sqrt(0,0044)/2*0,01=-3,71662

 

Håber det hjalp


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Diskriminanten er ikke regnet korrekt ud, og rødderne er derfor ikke korrekte. Bemærk, at c = -2,25 .

Man finder d = 1/4 = (1/2)2 og dermed

x = (-0,4 ± 0,5)/0,02 = -20 ± 25 , dvs x = -45 eller x = 5 .

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2011 af fredass (Slettet)

Jeps gik vist ligt hurtigt, lyt til Andersen11. Efter lidt regning fik jeg godt nok

-45,9808 eller 5,98076

men jeg er sku' også hjernedød i dag :D


Skriv et svar til: Hjælp Til Matematik Tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.