Matematik

ligebenet trekant problem

18. september 2011 af psdaoc (Slettet) - Niveau: B-niveau

hejsa, jeg sidder med en opgave der lyder sådan:

Om en ligebenet trekant oplyses at grundlinjen er halv så lang som hvert af benene og at trekantens areal er 78.55

 

 

hvordan finder jeg længden af benene samt vinklene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kald grundlinien for x. Hvor lang er så hvert af benene? Beregn nu højden i den ligebenede trekant, og beregn så arealet udtrykt ved x . Sæt arealet lig med 78,55 og bestem så x .

Vinklerne kan bestemmes uden at bestemme værdien af x, ved at se på de retvinklede trekanter, hvori højden deler den ligebenede trekant.


Svar #2
18. september 2011 af psdaoc (Slettet)

men jeg ved jo ikke hvor lange benene er kun at jeg har areal på 78.55

men hvis grundlinjen = x må de 2 sider være 2*x?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. september 2011 af mathon

  tegn det

                 kald grundlinjen 2x og benene 4x

                 højden på grunlinjen deler trekanten i to symmetriske, retvinklede trekanter
  hvoraf
                       h2 = (4x)2 - x2 = 15x2     x > 0

                       h = √(15)x

  trekantareal
                              T = (1/2)·h·g = 78.55 = (1/2)·√(15)x·(2x)

                                                           √(15)x2 = 78.55      x > 0

                                                            x = √(78.55/√(15)) = 4,5035

    benene = 4x = 4·4,5035 = 18,014
    grundlinjen = 2x = 2·4,5035 = 9,007

 

                    


Svar #4
18. september 2011 af psdaoc (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: ligebenet trekant problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.