Matematik

Linær model f(x)=...?

19. september 2011 af Mimisk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Antallet af golfspillere i Dansk Golf Union i Perioden 1992-2001 kan beskrives ved en linær model. f(x) angiver antal golfspillere og x angiver antal år efter 1992. Det oplyses ad der i 1992 var 53500 golfspillere i Dansk Golf Union og i år 1997 var antallet vokset til 88400. 

a) Bestem konstanterne a og b
Hvad fortæller a og b om udviklingen i antal goldspillere?

b) Bestem antallet af golfspillere i 2004 ifølge modellen.

Kommentér modellen, når der oplyses, at antallet af golfspillere i 2004 var 144801.

 

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal gøre det?

Mit første bud var f(9)=ax+b men det kunne jeg ikke rigtig få til at passe.. så troede jeg det var f(5)= .. men den var ikke så meget bedre.. 

ellers ville jeg skrevet 53500=ax+b..?

nej, jeg er lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af Isomorphician

y = ax + b, hvor a er hældningskoefficienten (stigning pr. år), og b er værdien i x = 0 (antal spillere i 1992)


Svar #2
19. september 2011 af Mimisk (Slettet)

Hvordan giver det mening?


Svar #3
19. september 2011 af Mimisk (Slettet)

undskyld,  jeg forstod det bare ikke lige først

mange tak :)


Skriv et svar til: Linær model f(x)=...?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.