Fysik

opgaver i opdrift

19. september 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: B-niveau

en ubåd har et volumen på 125 m3

beregnstørrelsen af opdriften, idet det antages,at ubåden befinder sig i havvand?beregn massen af ubåden, hvis den den skal kunne svæve (som en luftballon) underhavoverfladen uden hjælp fra propel (altså hvis tyngdekraften på ubåden og opdriften på ubåden skal være lige store)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opdriften er lig i størrelse med tyngden af den fortrængte væskemængde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#0

Du finder opdriften som

Fop = ρ·V·g ,

hvor du kender densiteten af havvandet ρ = 998kg/m3 , V = 125m3 og g = 9,82m/s2 .


Svar #3
19. september 2011 af eliat (Slettet)

jeg ved jeg skal bruge den formel Fop=Vfortrængt væske * pvæske * g=125 m3 * 1,1 g/ml * 9,82=1350.25 

men det er en forkert resutat


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Du finder at

Fop = ρ·V·g = 998kg/m3·125m3·9,82m/s2 = 1230000 N ≈ 1230 kN

Du skal huske din enhed for densiteten.


Svar #5
19. september 2011 af eliat (Slettet)

tusin tak men er der en der kan hjælpe mig til den anden formel for at beregn massen af ubåden, hvis den den skal kunne svæve (som en luftballon) underhavoverfladen uden hjælp fra propel (altså hvis tyngdekraften på ubåden og opdriften på ubåden skal være lige store)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Her forsvinder tyngdeaccelerationen i beregningerne.

Benyt at

mubåd·g = ρ·V·g , hvoraf

mubåd = ρ·V


Svar #7
19. september 2011 af eliat (Slettet)

jeg får en helt forkert reslutat i min facetliste skal der give 1,29*105kg


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ubådens masse skal netop være lig med massen af den mængde vand, som ubåden fortrænger.


Svar #9
19. september 2011 af eliat (Slettet)

kan du ikk skrive formlen

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#7

Hvilken densitet af havvandet har du fået oplyst?

#9

Benyt formlen i #6. Indsæt dine værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Densiteten af havvand er typisk 1020 - 1029 kg/m3 for overfladevand, og 1050kg/m3 for vand i større dybder (kilde http://en.wikipedia.org/wiki/Seawater ). Her anvendes åbenbart en densitet på 1032kg/m3 , hvilket giver

mubåd = 1032·125kg = 1,29·105kg


Svar #12
19. september 2011 af eliat (Slettet)

1.23*106


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad skal det tal repræsentere?


Skriv et svar til: opgaver i opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.