Matematik

vinkel mellem 2 vektorer

21. september 2011 af Aleci (Slettet)

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vinklen mellem to vektorer a og b er givet ved

cos(v) = (ab) / (|a||b|)

Benyt oplysningerne i opgaven til at bestemme vinklen.


Svar #2
21. september 2011 af Aleci (Slettet)

problemet er jeg ikke kan se de der info i opgaven og jeg ved ikke hvordan jeg kommer frem til det med de oplysninger jeg har som er

|a+b|=kvart(50)

|a-b|=kvart(10)

|b|=kvart(20)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man ved, at

|a+b| = √50 , dvs

(a+b)2 = 50, eller

|a|2 + |b|2 + 2ab = 50 .

Endvidere vides

|a-b| = √10 , dvs

(a-b)2 = 10, eller

|a|2 + |b|2 - 2ab = 10

Heraf ses, at

4ab = 40, så

ab = 10,

og da |b|2 = 20, fås så

|a|2 = 50 - |b|2 - 2ab = 50 -20 -20 = 10 , så

cos(v) = 10/((√10)(√20)) = 1 / √2

 


Skriv et svar til: vinkel mellem 2 vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.