Matematik

er der nogen som gider og udybe det for mig?

21. september 2011 af eliat (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem er punkterne A(1-1) og  B (-1,3) givet.

den rette linje l er givet ved ligning y=-x+5

bestem vinklen mellem de to stedvektorer til punkterne A og B ? og bestem ligningen for den linje m, der skærer linje l i det punkt hvor x=2 og som har AB→  som normalvektor.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Bestem vinklen mellem vektorerne OA og OB , hvor O er koordinatsystemets begyndelsespunkt.

Bestem koordinaterne til det punkt P på linien l , hvor x = 2. Linien m skal så gennem P og have vektoren AB som normalvektor.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2011 af peter lind

Vinklen v kan findes af OA·OB = |OA||OB|cos(v)

Ligningen for en linje der går gennem P og har n som normalvektor er ( (x,y) -OPn = 0


Svar #3
21. september 2011 af eliat (Slettet)

jeg har slet ikk en ide om hvordan man bestemmer OA og OB ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2011 af peter lind

Vektor OP har samme koordinater som punktet P. Sådan er stedvektoren defineret.


Svar #5
21. september 2011 af eliat (Slettet)

jeg forstår det stadig ikk hvordan regner jeg OA·OB = |OA||OB|cos(v)? da jeg ikk har O


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2011 af Chrystine (Slettet)

O er koordinatsystemets begyndelsespunkt (0,0).


Svar #7
21. september 2011 af eliat (Slettet)

ja men når den er 0 reslutatet bliver os kun nul ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du har ikke forstået, hvad stedvektor går ud på, så det er noget, du bør repetere.

Stedvektoren OA til punktet A har samme koordinatsæt som punktet A .


Svar #9
21. september 2011 af eliat (Slettet)

jeg forstår det stadig ikk

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad er det mere præcist, du ikke forstår?

Du har koordinaterne til punkterne A og B, så du burde være i stand til at beregne skalarproduktet OAOB og længderne |OA| og |OB| , hvorved vinklen v mellem de to vektorer kan beregnes.


Svar #11
21. september 2011 af eliat (Slettet)

det jeg ikk forstår når jeg skal regne OA*OB O er jo (o.o) så når jeg regner det ud det bliver nul og får ikk en ordentligt reslutat


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Prøv at skrive hvad du får OA og OB til.

Som Andersen11 skriver i #8 lader det til, at du ikke helt har styr på stedvektorer, så måske skal du starte der.
Når du har OA og OB på plads, kan du begynde at tænke på prikproduktet af disse og derpå længderne.


Skriv et svar til: er der nogen som gider og udybe det for mig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.