Matematik

ligning vs forskrift

31. maj 2005 af /quillity (Slettet)
Hej alle.

Hvad er forskellen på en ligning og en forskift?

ligning hedder vel y=...

Forskrift: f(x)=...

Men en mere teoretisk forklaring udbedes for i mit hovede er y=f(x)....

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2005 af Maham88 (Slettet)

hvorfror skulle jeg :/ sige det der ikke nogen der kan hjælpe mig hvorfor skulle jeg så farvel min evn

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

En ligning, hvor der står y=, beskriver en punktmængde, f.eks. en linje, parabel...

Funktionen f(x) beskriver, hvordan f talmæssigt afhænger af x.

Dvs. GRAFEN for funktionen f(x)=... har ligningen y=...

Det lyder lidt vandet, men kan ikke forklare det bedre.

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. maj 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

#1 Vig dog bort!

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2005 af Duffy

En forskrift er fx en funktion f
der til hvert tal i definitions-
mængden Dm(f) knytter netop ét
element (tal) i værdi-mængden Vm(f).

Eks.:

f(x) = 3x+4


%%%%%%%%%%%%%%%%%%%


En LIGNING er et udtryk hvori der indgår
et lighedstegn ("=").

Eks.:

X^2 = 4,

x^3 = 8,... etc



Duffy


Skriv et svar til: ligning vs forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.