Matematik

differentiering..

22. september 2011 af aziz123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = lnx-3x

gør rede for at f har et maksimum og bestem dette.

 

Er der en der er sød at hjælpe mig? Aner ikk hvad jeg skal gøre.. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af bonzoadam (Slettet)

Du kan evt tegne grafen i din grafregner for at se hvordan den ser ud.

Derefter kan du differentiere f(x) og finde f'(x)=0 som svarer til at finde det punkt på grafen hvor hældningen er lig med 0 og grafen har sit min, max eller vender. 

VH


Svar #2
22. september 2011 af aziz123 (Slettet)

Tak, er f'(x) = 1/x - x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af placebo321 (Slettet)

f'(x) = 1/x - 3

idet du differentierer ledvist.

Bemærk d3x/dx= 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2011 af placebo321 (Slettet)

Løs derefter ligningen

f'(x) = 0

mht. x

Herved fås grafens ekstrema.

Dernæst foretages en fortegnsanalyse af differentialkvotienten omkring den/de værdier for x, for hvilke dergælder, at grafen har sit ekstrema.


Skriv et svar til: differentiering..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.