Matematik

gør rede for, at funktionen har et minium

22. september 2011 af Toidi (Slettet)

en funktion f er bestemt ved f(x)=x+(16/x) vi for at vide at x>0

bestem fmærke og gør rede for, at funktionen har et minium

 

jeg har fået fmærke til at være 1-(16/x^2) men kan simplet hen ikke komme i tanke om hvordan man gør rede for miniumet 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

f'(x) = 0


Svar #2
22. september 2011 af Toidi (Slettet)

f'(x)=0 så er x=4 eller x=-4


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bemærk, at x > 0 ifølge forudsætningerne. Undersøg så fortegnsvariationen for f'(x), og vis, at f(x) har et minimum.


Skriv et svar til: gør rede for, at funktionen har et minium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.