Matematik

Matematik - HJÆLP!

23. september 2011 af Streepz (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej! :-)

Jeg skal have hjælp til en opgave i matematik, og opgaven lyder følgende:

Hvad kan I sige om grafen for en funktion, hvis a er

a) positiv?
b) negativ?
c) meget stor?
d) meget lille?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af mette48 (Slettet)

Du bliver nød til at fortælle hvor a optræder i funktionen.

Skriv hele den oprindelige opgavetekst her, så kan vi nok hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Jeg går ud fra, at der er tale om lineære funktioner (hvor graferne altså er rette linjer).

Tallet a er hældningskoefficienten, som fortæller, hvor meget y vokser (eller aftager, hvis a er negativ), når x vokser med 1.
Med andre ord, hvis du går 1 til højre, hvor mange skal du så gå op?

Prøv nu selv at overveje svarene på a,b,c og d.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2011 af mette48 (Slettet)

Lav et koordinatsystem og indtegn en graf for hvert af de fire eksembler i a, b, c og d.

a) positiv? b) negativ? c) meget stor? d) meget lille?

Du kan f.eks vælge  a) y=4x b) y= -3 x c) y=10x og d) y= 1/4 x

Start med den ene funktion, lav et sildeben med talpar funktionen, indtegn punkterne i et koordinatsystem, tegn den linie, der går gennem alle punkterne

Gør ligeså med den næste funktion


Skriv et svar til: Matematik - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.