Fysik

Bestemmelse af middelhastighed og øjeblikshastighed

23. september 2011 af Idariber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg er meget i tvivl om, hvordan man finder frem til de to hastigheder. 

Middelhastigheden: Det eneste jeg har er en graf, som viser værdier af stedfunktionens strækning og tid for et 100 m løb. 

Øjeblikshastighederne: Jeg får ikke andet at vide end, at jeg skal bestemme dem efter 1,0 s, 4,0 s og 9,0 s.

Nogen der har et bud?  På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

Hældningen for tangenten til grafen i et (t,s)-diagram vil betegne momentanhastigheden .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2011 af TorbenA (Slettet)

I første spørgsmål skal du bare dividere de 100 m med den samlede løbetid.


Svar #3
23. september 2011 af Idariber (Slettet)

Det er ikke en lineær graf, så jeg kan desværre ikke bare dividere det.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#3

Du kan aflæse tidsforskellen fra start til slut 

Δt = t2 - t1

og herefter finder du gennemsnitshastigheden ved

v = Δs / Δt ,

hvor Δs = 100m .


Svar #5
23. september 2011 af Idariber (Slettet)

Okay jeg troede ellers, at man fandt Δs ved at sige s- s1 ligesom ved t? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Ja, det gør du jo også, eftersom startpunktet s1 = 0, og slutpunktet s2 = 100m, hvilket gør at

Δs = s2 - s1 = 100m - 0m = 100m .


Svar #7
23. september 2011 af Idariber (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: Bestemmelse af middelhastighed og øjeblikshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.