Fysik

Syre og baser består af....?

24. september 2011 af AmandenA (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :)
 

Jeg er ikke helt sikker på hvad syre og baser består af.

Består en syre ikke af en syrerest og hyrdogen?

Og en base af metal og hydrogen?

Tak :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2011 af mathon

i folkeskolen
            defineres
                                  en syre som et et stof, der kan fraspalte hydrogenioner

                                  en base som et et stof, der kan optage hydrogenioner
 

Grundstoffer til højre og oppe (stærkt elektronegative)
i det periodiske stystem, danner med OH-gruppen syrer G-OH
f.eks.
             N, P, S og Cl
                                           
                                      HCl                         
                                      HNO3                     =    NO2OH
                                      H2SO4                   =    SO2(OH)2
                                      H3PO4                   =    PO(OH)3

 

Grundstoffer til venstre og nede (svagt elektronegative)
i det periodiske stystem, danner med OH-gruppen baser G-OH
f.eks.
             Na, K, Ca, og Ba

                                      NaOH
                                      KOH
                                      Ca(OH)2
                                      Ba(OH)2


 


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. september 2011 af mathon

hos syrerne
                        er  for G-O-H           bindingen mellem O og H noget svagere end bindingen  melllem G og O

hos baserne
                        er  for G-O-H           bindingen mellem O og H noget stærkere end bindingen  melllem G og O


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

Syre består af en hydrogenion (H+) og en syrerestion

Base består af en hydroxidion ( OH- ) og en metalion


Svar #4
25. september 2011 af AmandenA (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: Syre og baser består af....?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.