Matematik

Ligninger - er det rigtigt?

24. september 2011 af Chris487 (Slettet)

HJÆLP, er det rigtigt?

  2/3x + 5 = 1/6 
6(2x + 5) = 1*3
12x + 30 = 3 
         12x = 3 - 30 
         12x = -27
    12x/12 = -27/12
             x = -27/12
 

Er meget i tvivl om, hvordan man løser en ligning med brøker. 
Håber I kan hjælpe!! 

På forhånd tak.. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. september 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis der står

(2/3)x + 5 = 1/6

er det ikke korrekt. Gang med 6 på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2011 af Chrystine (Slettet)

Nej, det ser ikke helt rigtigt ud.

Jeg forstår slet ikke, hvad du gør i første linje.
Prøv i stedet blot at trække 5 fra på begge sider til at starte med.

Du kan også multiplicere alle led på begge sider med 6, så forsvinder brøkerne, og du får
4x+30=1.

I øvrigt kan du selv tjekke, om din løsning passer, ved at gøre prøve (sætte dit x ind i ligningen).

Du kan også finde ud af, hvilken linje det evt. går galt, ved at sætte dit x ind i mellemregningerne.


Svar #3
24. september 2011 af Chris487 (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Ligninger - er det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.