Matematik

Hjælp til matematik

24. september 2011 af annalundroc (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Mit spørgsmål lyder: Undersøg, om Katrine og Julie kan nå at se "Hej Matematik"?


De ankommer med færgen fra kalundborg til kolby kås klokken 19:50 torsdag aften. De cykler fra kolby kås til festivalpladsen ad den blå rute med en gemmemsnit fart på 15 km/t. Ruten er 10 km lang. Det tager en halv time at komme ind. Klokken 21:00 torsdag aften spiller gruppen "Hej matematik" på storescene.

Hvordan regner jeg dette???

Tak på forhånd...


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2011 af Taqz (Slettet)

15 km/t hvor hurtigt kører de så 10 km

10 km /15km/t = 0,6666667

gang det med 60 så får du det i minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2011 af volume (Slettet)

du ved de ankommer kl. 19:50... Så du skal finde ud af hvor lang tid det tager dem at cykle derhen.

formlen for fart er v=s/t, og formlen for tiden er t = s/v.

Så du siger altså 10km/15km/t = 0,666 timer, det er altså 2/3*60 = 40 min det tager dem at cykle.

så 19:50 + 40 min. + 30 min. = 21:00

Dvs de når det altså lige :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2011 af SuneChr

Ankomst Kolby Kås  19:50

+ cykeltur til festivalpladsen  0:40

+ at komme ind 0:30

I alt  kl. 21:00  men det er så også med sved på panden.


Svar #4
24. september 2011 af annalundroc (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.