Matematik

Ligninger med ubekendte

25. september 2011 af Dino88 (Slettet)

Jeg har følgende ligninger med 2 ubekendte, som jeg gerne vil se en step-by-step løsning på:

 

1) Rf+(E(rm)-Rf)*1,3 = 20%

2) Rf+(E(rm)-Rf)*0,7 = 15%

 

Hvad er fremgangsmåden og logikken?

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2011 af Knotz (Slettet)

1) Rf+(E(rm)-Rf)*1,3 = 20%

2) Rf+(E(rm)-Rf)*0,7 = 15%

 

Du skal altid starte med at isolere det ene led i en af ligningerne, fx.:

 

Rf+(E(rm)-Rf)*1,3 = 20%

Rf+1,3*E(rm)-1,3*Rf = 0,2

Rf - 1,3* Rf = 0,2 - 1,3 E(rm)

Rf(1-1,3) = 0,2 -1,3 E(rm)

Rf = (0,2 - 1,3 E(rm))/-0,3

 

Det udtryk for Rf indsætter du så i den anden ligning:

 Rf+(E(rm)-Rf)*0,7 = 15% 

(0,2 - 1,3 E(rm))/-0,3 +(E(rm)-(0,2 - 1,3 E(rm))/-0,3)*0,7 = 0,15

Og så har du en helt almindelig ligning, der burde være til at løse


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2011 af mette48 (Slettet)

1) Rf+(E(rm)-Rf)*1,3 = 20%                               Rf=x og (E(rm)-Rf)=y

2) Rf+(E(rm)-Rf)*0,7 = 15%

1)x+1,3y = 20%

2)x+*0,7y = 15%                          trækker ligningerne fra hinanden

0,6y=5%

y=5/0,6 % =50/6 %

x+0,7*5/0,6 % =15%

x=15%-35/6% = 9 1/6 %

Rf= 9 1/6 %

E(rm)=y+Rf =50/6 % + 9 1/6 %= (8 2/6 +9 1/6)% = 17 1/2 %

 


Skriv et svar til: Ligninger med ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.